3-9-2008 Furmanite zet groeiplannen voor Midden-Oosten voort

PERSBERICHT van FURMANITE International

Furmanite zet groeiplannen voor Midden-Oosten voort

Furmanite, de specialistische aanbieder van technische diensten en engineering, heeft een algemeen manager, Graham McKay, aangesteld om de werkzaamheden van het bedrijf in het Midden-Oosten te leiden in het kader van haar toewijding aan de regio en plannen voor aanzienlijke groei. Een van de directe prioriteiten van McKay is het opzetten van een nieuw kantoor in Saudi-Arabië later dit jaar. Dit is een belangrijk stadium in de uitbreidingsplannen van Furmanite.

Deze stap volgt op de opening van een kantoor in Bahrein vorig jaar als gevolg van vraag van de klant en zorgt voor directe aanwezigheid in de regio. Met de vestigingen in Bahrein en Saudi-Arabië kunnen we niet alleen deze markt direct bedienen, maar kunnen we ook de bestaande licentiehouders van Furmanite in de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Koeweit ondersteunen. Op deze manier zijn het volledige pakket van diensten op locatie en tijdens bedrijf van Furmanite en de hoge technische en kwaliteitsnormen beschikbaar voor klanten in de regio.

Tot deze diensten behoren onder andere hot tapping en het dichten van leidingen, composietreparaties, lekdichting onder druk tijdens bedrijf, Trevitest-tests van veiligheids-/ontlastkleppen tijdens bedrijf, klepreparatie en machinale bewerking op locatie. Met deze diensten kan essentieel onderhoud worden uitgevoerd zonder productieonderbreking, kunnen niet-geplande productieonderbrekingen worden vermeden en kunnen geplande onderbrekingen tot een minimum worden beperkt. Dit is van grote waarde voor bedrijven omdat wij ze hiermee kunnen helpen hun activa in bedrijf te houden.

McKay is in juli aangesteld als algemeen manager van Furmanite in het Midden-Oosten. Zijn rol is onder meer het lokaal ontwikkelen van expertise en het opbouwen en beheren van een onderneming (die zowel de vestiging in Bahrein als de vestiging in Saudi-Arabië omvat) met de verkoop-, operations- en engineeringresources om het volledige aanbod van Furmanite op effectieve wijze aan de markt in het Midden-Oosten te kunnen leveren en zo het eerste aanspreekpunt voor klanten in de regio te worden.

McKay wordt ondersteund door manager Khairy Ahmed, die al de vestiging van Furmanite in Bahrein leidt en grondige kennis van de markt in het Midden-Oosten bezit. Daarnaast beschikt Furmanite Middle East over een lokaal team van volledig gekwalificeerde en ervaren technici, die allemaal de opleiding tot Suitably Qualified and Experienced Personnel (SQEP) hebben gevolgd. De vestiging krijgt ook volledige ondersteuning van het Verenigd Koninkrijk, dat waar nodig aanvullende resources ter beschikking stelt.

McKay werkt al ongeveer acht jaar voor Furmanite International in het Verenigd Koninkrijk; aanvankelijk had hij een rol in het salesmanagement met verantwoordelijkheid voor de regio Aberdeen en in het bijzonder voor de offshore-sector. De laatste tijd was hij actief op het gebied van business development, vooral in de sector van offshore-oliewinning en -productie, waarbij hij verantwoordelijk was voor regio’s van West-Afrika en de Kaspische Zee tot Zuid-Amerika.

Met zijn sterke achtergrond in de olie- en gasindustrie op land en offshore en zijn uitgebreide internationale ervaring bezit McKay volledige, grondige technische kennis en is hij in staat om de behoeften van klanten te begrijpen en om oplossingen aan te dragen om daaraan te voldoen. Hij heeft ook een degelijke achtergrond in businessmanagement; eerder leidde hij een bedrijf in klep- en procescontroletechnologie, Transmac Group Ltd, en heeft hij twee jaar in Dubai, VAE, gewoond.

Paul Brown, managing director van Furmanite International, zei over de aanstelling van McKay het volgende: “Graham is zeer geschikt en perfect gekwalificeerd om Furmanite Middle East te leiden in de hoedanigheid van algemeen manager, zowel om de onderneming op te bouwen en te beheren als om een sterke aanwezigheid van Furmanite in de regio te blijven ontwikkelen. Hij bevindt zich in de juiste positie om substantiële groei te bevorderen en een significante onderneming op te bouwen door ervoor te zorgen dat het bedrijf klanten de best mogelijke service kan bieden en effectief en efficiënt aan hun eisen kan voldoen.”

McKay voegde daaraan toe: “We hebben industriële operators in het Midden-Oosten een waardevolle bijdrage te bieden om hen te helpen hun activa operationeel en winstgevend te houden. Nu we onze directe aanwezigheid in de regio uitbreiden, bevinden we ons in een betere positie om ons volledige dienstenpakket te leveren met optimale snelheid en efficiëntie, op basis van de hoge kwaliteit en strenge veiligheidsnormen waar Furmanite om bekend staat, zodat onze klanten het hoogst mogelijke serviceniveau wordt geboden. Mijn eerste prioriteit is om onze vestiging in Saudi-Arabië in de komende weken operationeel te laten worden. Ik kijk uit naar de rol, de uitdagingen en de mogelijkheden die in het verschiet liggen.”

Furmanite Middle East is bereikbaar op +973 1773 5678 of infome@furmanite.com

Sarah Manwaring-White, Keep in Touch Ltd,
Tel: +44 (0)1451 844 488
Email: sarah_mw@keepintouch.co.uk

111130-Leak Sealing-Sub Sea Clamp

Lekdichting tijdens bedrijf

Onze technologie voor lekdichting en ongeëvenaarde
service op locatie helpen u om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren
door lekken tijdens bedrijf, op locatie en onder druk te dichten. Dit betekent dat u uw product kunt blijven produceren terwijl wij uw lekkageproblemen oplossen.

Discover More
Process Piping System Hot Tap

Hot Tapping

Bij Furmanite hebben we de grootste en meest gevarieerde voorraad apparatuur voor hot tapping
ter wereld. We hebben een bewezen track record in het ontwikkelen van unieke en op maat gesneden oplossingen voor hot tapping voor de ingewikkeldste scenario’s.

Discover More
111130-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

Onze diensten op het gebied van het afstoppen van leidingen helpen om ongewenste productieonderbrekingen te voorkomen en kritieke pijpleidingen
en leidingstelsels in bedrijf te houden tijdens aansluitingen, verplaatsingen, reparaties, vernieuwingen en routineonderhoud.

Discover More
111130-On-Site Machining

Machinewerkzaamheden op locatie

Onze mobiele machine-installaties bieden de voordelen van een volledig geoutilleerde werkplaats op locatie, waar onze klanten deze het meest nodig hebben. We realiseren altijd toleranties en afwerkingen die normaliter alleen in een werkplaats haalbaar zijn.

Discover More
111202-Self Leveling Machines

Self Leveling Machines

Self Leveling Machines van Furmanite levert nauwkeurige machinebewerking op locatie voor grote ronde en onregelmatige oppervlakken. Onze installaties voor cirkelvormige en lineaire machinebewerking zijn verplaatsbaar en gereed voor wereldwijd gebruik.

Discover More
111130-Composite Repair-Absailing

Composietreparaties

Ons aanbod van oplossingen voor composietreparaties is ontwikkeld om de blijvende structurele integriteit en belastbaarheid van uw activa te garanderen, zodat de levensduur ervan wordt verlengd en de gevolgen voor uw productiviteit tot een minimum worden beperkt.

Discover More
111202-Heat Treatment-3

Warmtebehandeling

Furmanite heeft een volledig scala aan warmtebehandelingen voor uiteenlopende temperaturen. We produceren, bezitten en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor warmtebehandelingen die op de markt verkrijgbaar is.

Discover More
111202-All Services-Steam

Alle diensten

We bieden een uitgebreide reeks
diensten op het gebied van onderhoud van installaties en pijpleidingen op locatie en tijdens bedrijf. Van standaardtoepassingen tot volledig op maat gesneden oplossingen: ons doel is om de bruikbare tijd van uw activa te maximaliseren.

Discover More
111201-Hot Tapping Machine

Hot Tapping

Furmanite produceert al meer dan 50 jaar installaties voor hot tapping (aanboren onder druk). Onze apparatuur voor hot tapping garandeert dat uw kritieke leidingsystemen ononderbroken kunnen worden gebruikt terwijl nieuwe verbindingsstukken en aftakkingen worden geïnstalleerd.

Discover More
111201-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

De installaties van Furmanite voor het afstoppen van leidingen helpen klanten al meer dan 50 jaar om kritieke leidingsystemen ononderbroken te kunnen blijven gebruiken tijdens reparaties, verplaatsingen, klep- of pompinstallaties en aanpassingen van pijpleidingen.

Discover More
111201-Pipeline Repair

Producten voor de reparatie van pijpleidingen

We bezitten uiteenlopende producten
voor de reparatie en integriteit van pijpleidingen om spoedeisende lekdichtingen bij hoge druk uit te voeren en de structurele integriteit en veiligheid van uw pijpleidingen te verbeteren.

Discover More
111201-Silk Machine

Draagbare hulpmiddelen voor machinebewerkingen

De verplaatsbare, lichte Silk-machineapparatuur van Furmanite biedt oplossingen met een hoge tolerantie voor uiteenlopende problemen. Onze Silk-machines staan bekend om hun beproefde techniek en helpen u om nauwkeurige machinewerkzaamheden op locatie te verrichten.

Discover More
111202-All Products-Valves

Klepproducten

Onze Wilson Snyder-kleppen voor procesbeheersing staan garant voor nauwkeurige en betrouwbare controle tegen een betaalbare prijs, zodat onze klanten binnen het budget voor bouwwerkzaamheden, operationele kosten en onderhoud kunnen blijven.

Discover More
111201-Health-and-Safety

Gezondheids- en veiligheidsproducten

We bieden uiteenlopende eigen producten voor veiligheid, milieubescherming en onderhoud die bestemd zijn om letsel te voorkomen en de veiligheid van pijpleidingen te verbeteren. Bij Furmanite gaat uw veiligheid altijd boven alles.

Discover More
111201-Smart Shim

Chockingpreventie

SmartShim™ van Furmanite is een bijzonder effectieve en geavanceerde oplossing voor conductoranalyse en chocking die garandeert dat uw offshore-productielocatie productief, effectief en winstgevend blijft.

Discover More
111201-Valve Products

Alle producten

Furmanite is al zeer lang een vertrouwde bron voor geavanceerde technische producten: meer dan
75 jaar. Van hot tapping tot afstopping van leidingen, wij hebben een breed productaanbod om aan uw behoeften aan reparatie en onderhoud van pijpleidingen te voldoen.

Discover More
hot-tapping

Sectoren

Furmanite is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van diensten op locatie voor klanten op het gebied van mijnbouw, petrochemie, offshoreplatforms, olie en gas, krachtopwekking, scheepvaart, pulp en papier en algemene technische werkzaamheden in de gehele wereld.

Discover More
Milling-head-(JL)

Case Study: BAE Systems Airbus

Om ervoor te zorgen dat de plateaus (onderdeel van de vleugel) niet vlak hoeven te worden gefreesd voor een precieze aansluiting en om het risico van vervorming te voorkomen bij het opnieuw monteren op het vliegtuig.

Discover More
Furmanite-SSRC-1-Flattened

Case Study: Esso Fawley Refinery

Het warmwaterreservoir van unit 1 van Esso werd voor herstelwerkzaamheden afgesloten. In het warmwaterreservoir van unit 2 was een lekkage van een oververhitterpijp ontstaan. De uitdaging was om herstelwerkzaamheden uit te voeren, het alternatief was om de belangrijkste verwerkingseenheden af te sluiten.

Discover More
hot-tapping

Case Study: Grote operator

De klant wilde een petrochemische fabriek aanpassen zonder deze te hoeven sluiten.

Discover More
line-plugging

Case Study: North Cormorant Platform

De oorspronkelijke opzet van het leidingnetwerk van het North Cormorant-platform van het project Otter over Eider was niet geschikt voor de toegenomen toevoer.

Discover More
Trevitest-Bahrain

Case Study: Nuclear Electric

Kleppen moesten binnen korte tijd op nauwkeurige en betrouwbare wijze worden getest in het kader van het proces voorafgaand aan ingebruikname.

Discover More
weld-isolation-testing

Case Study: Shell Expro Gannet Platform

Toen Shell United Kingdom Exploration and Production (Expro) een nieuwe Induced Gas Floatation Unit (IGFU) op het Gannet-platform monteerde, waren ze van plan om de installatie af te ronden tijdens een productieonderbreking van 30 uur.

Discover More

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

Contact

  • Let op: Formulieren kunnen slechts 1 keer per web sessie worden ingediend.