28-8-2008 Composietguru verstevigt toonaangevende positie van Furmanite

PERSBERICHT van FURMANITE International

Composietguru verstevigt toonaangevende positie van Furmanite

Dr Paul Hill, een toonaangevende specialist op het gebied van composiettechnologie voor reparatie en versterking van industriële activa, is in dienst getreden van Furmanite, de specialistische aanbieder van technische diensten en engineering. Hill zal vanaf vandaag, 1 augustus 2008, als business development manager voor composieten de composietreparatieservice van het bedrijf in de gehele wereld leiden en ontwikkelen.

Hill heeft al eerder nauw samengewerkt met Furmanite toen hij als technisch manager voor het voormalige DML (Devonport Management Limited) werkte in het kader van het partnerschap tussen Furmanite en DML Composites, waarbij hij een toen nog relatief nieuwe technologie voor de olie- en gasindustrie, krachtcentrales en andere industriële sectoren beschikbaar maakte om reparaties tijdens bedrijf en versterkingen van industriële faciliteiten mogelijk te maken. Zijn benoeming tot wereldwijd business development manager bij Furmanite is een belangrijke stap voor de onderneming om haar composietreparatieservice uit te breiden en haar positie van toonaangevende aanbieder van reparatiewerkzaamheden tijdens bedrijf te versterken.

Hill heeft ongeveer 20 jaar met composietmaterialen voor toepassing in de olie- en gasindustrie gewerkt nadat hij zijn PhD aan Cambridge had behaald, waar hij onderzoek deed naar methoden voor het voorspellen van de prestaties en duurzaamheid van vezelversterkte polymeren in offshore-omgevingen en weg- en waterbouwkunde. Hij stapt naar Furmanite over van Clock Spring, waar hij als composiettechnologiemanager betrokken was bij de introductie van nieuwe composietreparatiesystemen om het productaanbod en de mogelijkheden van het bedrijf uit te breiden.

Daarvóór was hij als businessmanager verantwoordelijk voor de composietengroep van DML, waar hij verantwoordelijk was voor financieel management, bedrijfsontwikkeling, personeelsbezetting en technisch beheer voor zowel constructie- (onderdelen voor gebruik op zee) als reparatiewerkzaamheden (bruggen, industriële faciliteiten, treinen en meer).
Hij leidde toen het ontwerp, de productie en de installatie van de eerste primaire composietconstructie in de Noordzee. Hij had daarvoor zeven jaar voor het voormalige British Gas gewerkt, waarbij hij onderzoek deed naar het gebruik van vezelversterkte polymeren in de gasindustrie, zowel aan land als offshore. Ook daar waren zijn werkzaamheden gericht op het voorspellen van de levensduur van materialen om ervoor te zorgen dat de desbetreffende materialen met vertrouwen konden worden gebruikt voor veeleisende toepassingen, van offshoreconstructies tot opslag onder hoge druk.

In de late jaren negentig was Hill een belangrijke drijvende kracht achter het werk van de Industry Workshop (waaronder AEA Technology en Shell) om begeleiding te bieden bij het ontwerp en de toepassing van composietreparaties. Hij maakte ook deel uit van de ASME-commissie om de ASME-norm voor composietreparaties te ontwikkelen, die enkele jaren later werd goedgekeurd, en daarna de ISO-certificering (TS 24817).

Paul Brown, managing director van Furmanite International, zei hierover: “We zijn heel blij dat Paul ons is komen versterken. Met zijn uitgebreide ervaring op dit specialistische gebied is hij een wijd en zijd erkende en hooggewaardeerde kracht. Zijn brede en grondige technische kennis is een waardevolle toevoeging aan de expertise op het gebied van koolstofvezelcomposieten waar Furmanite om bekend staat. Pauls deskundigheid biedt ons nog meer technische en praktische ondersteuning om ons in staat te stellen dit belangrijke onderdeel van het bedrijf verder te ontwikkelen, dat exploitanten in de olie- en gasindustrie en andere sectoren overal ter wereld zulke hoogwaardige mogelijkheden biedt als productieonderbrekingen kostbaar en onwenselijk zijn. We zijn zeer verguld dat hij nu deel uitmaakt van ons team.”

Hill zei daarover: “Dit is een geweldige stap die mij de mogelijkheid biedt om bij een erkende aanbieder van composietreparaties te werken, naast uiteenlopende andere specialistische engineering-services om de optimale oplossing te bieden om aan de vereisten van klanten te voldoen. Nadat ik de technische en commerciële ontwikkeling van composietreparaties voor schepen, treinen, bruggen en ondergrondse constructies en pijpleidingen heb geleid, pas ik nu deze ervaring toe om het aanbod van composietservices van Furmanite uit te breiden en tegelijkertijd de kwaliteit waar het bedrijf om bekend staat te behouden. Het bestaande interne ontwerpteam van Furmanite beschikt over indrukwekkende ervaring met het gebruik van deze technologie en ik kijk ernaar uit om daar samen met hen op voort te borduren en de ervaring die zij in de VS, Australazië, het Midden-Oosten en Europa hebben opgedaan te combineren, zodat wij over ongeëvenaarde mogelijkheden en ervaring op de markt beschikken.”

Composietreparaties zorgen ervoor dat de volledige structurele sterkte en drukintegriteit permanent worden hersteld bij gecorrodeerde of beschadigde faciliteiten en pijpleidingen, zonder sluitingen of productieonderbrekingen. De reparaties kunnen worden afgestemd op grote diameters, grote lengten, een hoge druk en hoge temperaturen, voor pijpleidingen, tanks, vaten en andere structuren, met een levensduur van het ontwerp van wel 25 jaar of meer. Daarvoor is geen warmtebehandeling of prefabricage vereist. Bovendien zijn de gerepareerde onderdelen roestvrij. Deze technologie biedt operators hoge waarde in industrieën zoals olie en gas, koolstofverwerking, chemie, farmacie en kerncentrales, waarbij volledig herstel zonder productieonderbrekingen mogelijk is, terwijl het enige alternatief een kostbare sluiting voor het snijden en vervangen zou zijn.

Composietreparaties van Furmanite voldoen volledig aan de internationale ASME- en ISO-normen.

Sarah Manwaring-White, Keep in Touch Ltd,
Tel: +44 (0)1451 844 488
Email: sarah_mw@keepintouch.co.uk

111130-Leak Sealing-Sub Sea Clamp

Lekdichting tijdens bedrijf

Onze technologie voor lekdichting en ongeëvenaarde
service op locatie helpen u om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren
door lekken tijdens bedrijf, op locatie en onder druk te dichten. Dit betekent dat u uw product kunt blijven produceren terwijl wij uw lekkageproblemen oplossen.

Discover More
Process Piping System Hot Tap

Hot Tapping

Bij Furmanite hebben we de grootste en meest gevarieerde voorraad apparatuur voor hot tapping
ter wereld. We hebben een bewezen track record in het ontwikkelen van unieke en op maat gesneden oplossingen voor hot tapping voor de ingewikkeldste scenario’s.

Discover More
111130-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

Onze diensten op het gebied van het afstoppen van leidingen helpen om ongewenste productieonderbrekingen te voorkomen en kritieke pijpleidingen
en leidingstelsels in bedrijf te houden tijdens aansluitingen, verplaatsingen, reparaties, vernieuwingen en routineonderhoud.

Discover More
111130-On-Site Machining

Machinewerkzaamheden op locatie

Onze mobiele machine-installaties bieden de voordelen van een volledig geoutilleerde werkplaats op locatie, waar onze klanten deze het meest nodig hebben. We realiseren altijd toleranties en afwerkingen die normaliter alleen in een werkplaats haalbaar zijn.

Discover More
111202-Self Leveling Machines

Self Leveling Machines

Self Leveling Machines van Furmanite levert nauwkeurige machinebewerking op locatie voor grote ronde en onregelmatige oppervlakken. Onze installaties voor cirkelvormige en lineaire machinebewerking zijn verplaatsbaar en gereed voor wereldwijd gebruik.

Discover More
111130-Composite Repair-Absailing

Composietreparaties

Ons aanbod van oplossingen voor composietreparaties is ontwikkeld om de blijvende structurele integriteit en belastbaarheid van uw activa te garanderen, zodat de levensduur ervan wordt verlengd en de gevolgen voor uw productiviteit tot een minimum worden beperkt.

Discover More
111202-Heat Treatment-3

Warmtebehandeling

Furmanite heeft een volledig scala aan warmtebehandelingen voor uiteenlopende temperaturen. We produceren, bezitten en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor warmtebehandelingen die op de markt verkrijgbaar is.

Discover More
111202-All Services-Steam

Alle diensten

We bieden een uitgebreide reeks
diensten op het gebied van onderhoud van installaties en pijpleidingen op locatie en tijdens bedrijf. Van standaardtoepassingen tot volledig op maat gesneden oplossingen: ons doel is om de bruikbare tijd van uw activa te maximaliseren.

Discover More
111201-Hot Tapping Machine

Hot Tapping

Furmanite produceert al meer dan 50 jaar installaties voor hot tapping (aanboren onder druk). Onze apparatuur voor hot tapping garandeert dat uw kritieke leidingsystemen ononderbroken kunnen worden gebruikt terwijl nieuwe verbindingsstukken en aftakkingen worden geïnstalleerd.

Discover More
111201-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

De installaties van Furmanite voor het afstoppen van leidingen helpen klanten al meer dan 50 jaar om kritieke leidingsystemen ononderbroken te kunnen blijven gebruiken tijdens reparaties, verplaatsingen, klep- of pompinstallaties en aanpassingen van pijpleidingen.

Discover More
111201-Pipeline Repair

Producten voor de reparatie van pijpleidingen

We bezitten uiteenlopende producten
voor de reparatie en integriteit van pijpleidingen om spoedeisende lekdichtingen bij hoge druk uit te voeren en de structurele integriteit en veiligheid van uw pijpleidingen te verbeteren.

Discover More
111201-Silk Machine

Draagbare hulpmiddelen voor machinebewerkingen

De verplaatsbare, lichte Silk-machineapparatuur van Furmanite biedt oplossingen met een hoge tolerantie voor uiteenlopende problemen. Onze Silk-machines staan bekend om hun beproefde techniek en helpen u om nauwkeurige machinewerkzaamheden op locatie te verrichten.

Discover More
111202-All Products-Valves

Klepproducten

Onze Wilson Snyder-kleppen voor procesbeheersing staan garant voor nauwkeurige en betrouwbare controle tegen een betaalbare prijs, zodat onze klanten binnen het budget voor bouwwerkzaamheden, operationele kosten en onderhoud kunnen blijven.

Discover More
111201-Health-and-Safety

Gezondheids- en veiligheidsproducten

We bieden uiteenlopende eigen producten voor veiligheid, milieubescherming en onderhoud die bestemd zijn om letsel te voorkomen en de veiligheid van pijpleidingen te verbeteren. Bij Furmanite gaat uw veiligheid altijd boven alles.

Discover More
111201-Smart Shim

Chockingpreventie

SmartShim™ van Furmanite is een bijzonder effectieve en geavanceerde oplossing voor conductoranalyse en chocking die garandeert dat uw offshore-productielocatie productief, effectief en winstgevend blijft.

Discover More
111201-Valve Products

Alle producten

Furmanite is al zeer lang een vertrouwde bron voor geavanceerde technische producten: meer dan
75 jaar. Van hot tapping tot afstopping van leidingen, wij hebben een breed productaanbod om aan uw behoeften aan reparatie en onderhoud van pijpleidingen te voldoen.

Discover More
hot-tapping

Sectoren

Furmanite is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van diensten op locatie voor klanten op het gebied van mijnbouw, petrochemie, offshoreplatforms, olie en gas, krachtopwekking, scheepvaart, pulp en papier en algemene technische werkzaamheden in de gehele wereld.

Discover More
Milling-head-(JL)

Case Study: BAE Systems Airbus

Om ervoor te zorgen dat de plateaus (onderdeel van de vleugel) niet vlak hoeven te worden gefreesd voor een precieze aansluiting en om het risico van vervorming te voorkomen bij het opnieuw monteren op het vliegtuig.

Discover More
Furmanite-SSRC-1-Flattened

Case Study: Esso Fawley Refinery

Het warmwaterreservoir van unit 1 van Esso werd voor herstelwerkzaamheden afgesloten. In het warmwaterreservoir van unit 2 was een lekkage van een oververhitterpijp ontstaan. De uitdaging was om herstelwerkzaamheden uit te voeren, het alternatief was om de belangrijkste verwerkingseenheden af te sluiten.

Discover More
hot-tapping

Case Study: Grote operator

De klant wilde een petrochemische fabriek aanpassen zonder deze te hoeven sluiten.

Discover More
line-plugging

Case Study: North Cormorant Platform

De oorspronkelijke opzet van het leidingnetwerk van het North Cormorant-platform van het project Otter over Eider was niet geschikt voor de toegenomen toevoer.

Discover More
Trevitest-Bahrain

Case Study: Nuclear Electric

Kleppen moesten binnen korte tijd op nauwkeurige en betrouwbare wijze worden getest in het kader van het proces voorafgaand aan ingebruikname.

Discover More
weld-isolation-testing

Case Study: Shell Expro Gannet Platform

Toen Shell United Kingdom Exploration and Production (Expro) een nieuwe Induced Gas Floatation Unit (IGFU) op het Gannet-platform monteerde, waren ze van plan om de installatie af te ronden tijdens een productieonderbreking van 30 uur.

Discover More

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

Contact

  • Let op: Formulieren kunnen slechts 1 keer per web sessie worden ingediend.