11-8-2008 Furmanite vestigt zich in West-Afrika

PERSBERICHT van FURMANITE International

Furmanite vestigt zich in West-Afrika

Furmanite, de specialist op het gebied van engineering en technische diensten, heeft een vestiging in West-Afrika geopend en een algemeen manager voor West-Afrika aangesteld om de bedrijfswerkzaamheden in de regio te beheren en te ontwikkelen, bedoeld om operators (met name in de olie- en gasindustrie) te helpen om hun activa winstgevend te houden en productieonderbrekingen tot een minimum te beperken.

De stap om een fulltime-vestiging te openen betekent dat alle diensten van Furmanite op locatie en tijdens bedrijf nu beschikbaar zijn voor operators in West-Afrika met de kwaliteit, de snelheid en het serviceniveau die vereist zijn om aan hun eisen te voldoen. Tot deze diensten behoren hot tapping (aanboren onder druk) en lijnafstopping, lekdichting onder druk tijdens bedrijf, machinebewerkingen op locatie, composietreparaties, Trevitest-kleptests tijdens bedrijf en klepreparaties. Deze zullen boven- en benedenstrooms worden geleverd aan de olie- en gasindustrie (Furmanite heeft al goede werkrelaties met een aantal van de belangrijkste exploitanten in de regio) en zullen ook voor andere industrieën van grote waarde zijn waarin productieonderbrekingen kostbaar en onwenselijk zijn.

Furmanite West Africa Limited, eerder dit jaar geopend in Nigeria, wordt geleid door Bulus Sambo, die verantwoordelijk is voor het opzetten, beheren en ontwikkelen van het bedrijf in deze regio.

Sambo stapte in juni over van Sulzer Pumps Nigeria, waar hij senior business and operations director was, naar Furmanite. Sambo is zelf Nigeriaan, heeft in de Verenigde Staten een Master of Science in Industrial Engineering Technology behaald, bezit uitgebreide ervaring in industriële engineering en management in Amerika (Sulzer Process Pumps, Robert Bosch Corporation en Curtiss-Wright Flight Systems) en een indrukwekkend cv in het succesvol beheren en ontwikkelen van bedrijfswerkzaamheden in de regio West-Afrika. Zijn ervaring reikt van contacten met overheidsambtenaren over bedrijfswet- en regelgeving tot het trainen van veldservice-engineers in Nigeria. Hij heeft uitgebreide kennis van vele van de industrieën waarin grote vraag is naar de diensten van Furmanite, en hij heeft enkele weken op het hoofdkantoor van Furmanite International in het Verenigd Koninkrijk gewerkt, waar hij volledig werd ingewijd in alle diensten en processen van Furmanite.

Sambo’s directe prioriteiten voor het bedrijf zijn onder meer het opzetten van het hoofdkantoor in Lagos en het servicecentrum en de operationele basis in de Niger-delta, waar het bedrijf een typische Furmanite-faciliteit zal opzetten, zodat Furmanite snel en efficiënt diensten kan verlenen om aan de eisen van klanten in de regio West-Afrika te voldoen.

Er wordt een complete bedrijfsstructuur in het land ontwikkeld, grotendeels gebaseerd op regionale content, in lijn met de lokale contentrichtlijnen van de federale overheid van Nigeria. Er is een aantal lokale technici met relevante engineering-vaardigheden geworven en deze worden uitgebreid opgeleid in het trainingscentrum van Furmanite in het Verenigd Koninkrijk, zodat zij als multi-inzetbare technici alle diensten van Furmanite kunnen bieden, in overeenstemming met de strenge beoordelingen, procedures en veiligheidsnormen van Furmanite.

Paul Brown, managing director van Furmanite International, zei hierover: “Ons besluit om in de regio te investeren met een eigen vestiging stelt ons in staat om olie- en gasexploitanten in deze regio onze 75-jarige ervaring ter beschikking te kunnen stellen. Er bestaat hier grote vraag naar onze diensten om essentieel onderhoud uit te voeren zonder sluitingen, ongeplande productieonderbrekingen te voorkomen en geplande uitval tot een minimum te beperken, hetgeen hoge waarde biedt. We zijn heel blij dat Bulus deze operatie leidt. Hij heeft ideale kwalificaties voor deze rol en zal van groot belang zijn om Furmanite West Africa op te zetten en een sterk bedrijf te ontwikkelen en te laten groeien.”

Sambo voegde daaraan toe: “Dit is een enorme kans. Er zijn zoveel mogelijkheden voor exploitanten om te profiteren van de diensten van Furmanite. We bezitten de technologieën, ervaring en expertise alsmede de kwaliteit, het serviceniveau en de engineering-resoures om aan al hun behoeften te voldoen en hun activa operationeel te houden.

Als de bedrijfsstructuur is opgezet, is ons eerste doel om onze klanten en prospects te informeren over onze aanwezigheid en de mogelijkheden die wij hen kunnen bieden. We hebben al gezien dat er vraag is naar hot tapping en lijnafstopping om productiefaciliteiten of pijpleidingen te repareren of aan te passen zonder de productie te onderbreken, en we verwachten grote belangstelling voor onze composietreparatietechnologie voor reparatiewerkzaamheden en versterking tijdens bedrijf, om maar wat te noemen. We zullen ons eerst op de olie- en gasindustrie concentreren, maar onze diensten zullen ook van grote waarde zijn voor andere industrieën waar productieonderbrekingen tot hoge kosten leiden, bijvoorbeeld de mijnbouw en krachtcentrales.”

Neem voor meer informatie over Furmanite West Africa contact op met Bulus Sambo op bsambo@furmanite.com.

Sarah Manwaring-White, Keep in Touch Ltd,
Tel: +44 (0)1451 844 488
Email: sarah_mw@keepintouch.co.uk

111130-Leak Sealing-Sub Sea Clamp

Lekdichting tijdens bedrijf

Onze technologie voor lekdichting en ongeëvenaarde
service op locatie helpen u om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren
door lekken tijdens bedrijf, op locatie en onder druk te dichten. Dit betekent dat u uw product kunt blijven produceren terwijl wij uw lekkageproblemen oplossen.

Discover More
Process Piping System Hot Tap

Hot Tapping

Bij Furmanite hebben we de grootste en meest gevarieerde voorraad apparatuur voor hot tapping
ter wereld. We hebben een bewezen track record in het ontwikkelen van unieke en op maat gesneden oplossingen voor hot tapping voor de ingewikkeldste scenario’s.

Discover More
111130-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

Onze diensten op het gebied van het afstoppen van leidingen helpen om ongewenste productieonderbrekingen te voorkomen en kritieke pijpleidingen
en leidingstelsels in bedrijf te houden tijdens aansluitingen, verplaatsingen, reparaties, vernieuwingen en routineonderhoud.

Discover More
111130-On-Site Machining

Machinewerkzaamheden op locatie

Onze mobiele machine-installaties bieden de voordelen van een volledig geoutilleerde werkplaats op locatie, waar onze klanten deze het meest nodig hebben. We realiseren altijd toleranties en afwerkingen die normaliter alleen in een werkplaats haalbaar zijn.

Discover More
111202-Self Leveling Machines

Self Leveling Machines

Self Leveling Machines van Furmanite levert nauwkeurige machinebewerking op locatie voor grote ronde en onregelmatige oppervlakken. Onze installaties voor cirkelvormige en lineaire machinebewerking zijn verplaatsbaar en gereed voor wereldwijd gebruik.

Discover More
111130-Composite Repair-Absailing

Composietreparaties

Ons aanbod van oplossingen voor composietreparaties is ontwikkeld om de blijvende structurele integriteit en belastbaarheid van uw activa te garanderen, zodat de levensduur ervan wordt verlengd en de gevolgen voor uw productiviteit tot een minimum worden beperkt.

Discover More
111202-Heat Treatment-3

Warmtebehandeling

Furmanite heeft een volledig scala aan warmtebehandelingen voor uiteenlopende temperaturen. We produceren, bezitten en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor warmtebehandelingen die op de markt verkrijgbaar is.

Discover More
111202-All Services-Steam

Alle diensten

We bieden een uitgebreide reeks
diensten op het gebied van onderhoud van installaties en pijpleidingen op locatie en tijdens bedrijf. Van standaardtoepassingen tot volledig op maat gesneden oplossingen: ons doel is om de bruikbare tijd van uw activa te maximaliseren.

Discover More
111201-Hot Tapping Machine

Hot Tapping

Furmanite produceert al meer dan 50 jaar installaties voor hot tapping (aanboren onder druk). Onze apparatuur voor hot tapping garandeert dat uw kritieke leidingsystemen ononderbroken kunnen worden gebruikt terwijl nieuwe verbindingsstukken en aftakkingen worden geïnstalleerd.

Discover More
111201-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

De installaties van Furmanite voor het afstoppen van leidingen helpen klanten al meer dan 50 jaar om kritieke leidingsystemen ononderbroken te kunnen blijven gebruiken tijdens reparaties, verplaatsingen, klep- of pompinstallaties en aanpassingen van pijpleidingen.

Discover More
111201-Pipeline Repair

Producten voor de reparatie van pijpleidingen

We bezitten uiteenlopende producten
voor de reparatie en integriteit van pijpleidingen om spoedeisende lekdichtingen bij hoge druk uit te voeren en de structurele integriteit en veiligheid van uw pijpleidingen te verbeteren.

Discover More
111201-Silk Machine

Draagbare hulpmiddelen voor machinebewerkingen

De verplaatsbare, lichte Silk-machineapparatuur van Furmanite biedt oplossingen met een hoge tolerantie voor uiteenlopende problemen. Onze Silk-machines staan bekend om hun beproefde techniek en helpen u om nauwkeurige machinewerkzaamheden op locatie te verrichten.

Discover More
111202-All Products-Valves

Klepproducten

Onze Wilson Snyder-kleppen voor procesbeheersing staan garant voor nauwkeurige en betrouwbare controle tegen een betaalbare prijs, zodat onze klanten binnen het budget voor bouwwerkzaamheden, operationele kosten en onderhoud kunnen blijven.

Discover More
111201-Health-and-Safety

Gezondheids- en veiligheidsproducten

We bieden uiteenlopende eigen producten voor veiligheid, milieubescherming en onderhoud die bestemd zijn om letsel te voorkomen en de veiligheid van pijpleidingen te verbeteren. Bij Furmanite gaat uw veiligheid altijd boven alles.

Discover More
111201-Smart Shim

Chockingpreventie

SmartShim™ van Furmanite is een bijzonder effectieve en geavanceerde oplossing voor conductoranalyse en chocking die garandeert dat uw offshore-productielocatie productief, effectief en winstgevend blijft.

Discover More
111201-Valve Products

Alle producten

Furmanite is al zeer lang een vertrouwde bron voor geavanceerde technische producten: meer dan
75 jaar. Van hot tapping tot afstopping van leidingen, wij hebben een breed productaanbod om aan uw behoeften aan reparatie en onderhoud van pijpleidingen te voldoen.

Discover More
hot-tapping

Sectoren

Furmanite is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van diensten op locatie voor klanten op het gebied van mijnbouw, petrochemie, offshoreplatforms, olie en gas, krachtopwekking, scheepvaart, pulp en papier en algemene technische werkzaamheden in de gehele wereld.

Discover More
Milling-head-(JL)

Case Study: BAE Systems Airbus

Om ervoor te zorgen dat de plateaus (onderdeel van de vleugel) niet vlak hoeven te worden gefreesd voor een precieze aansluiting en om het risico van vervorming te voorkomen bij het opnieuw monteren op het vliegtuig.

Discover More
Furmanite-SSRC-1-Flattened

Case Study: Esso Fawley Refinery

Het warmwaterreservoir van unit 1 van Esso werd voor herstelwerkzaamheden afgesloten. In het warmwaterreservoir van unit 2 was een lekkage van een oververhitterpijp ontstaan. De uitdaging was om herstelwerkzaamheden uit te voeren, het alternatief was om de belangrijkste verwerkingseenheden af te sluiten.

Discover More
hot-tapping

Case Study: Grote operator

De klant wilde een petrochemische fabriek aanpassen zonder deze te hoeven sluiten.

Discover More
line-plugging

Case Study: North Cormorant Platform

De oorspronkelijke opzet van het leidingnetwerk van het North Cormorant-platform van het project Otter over Eider was niet geschikt voor de toegenomen toevoer.

Discover More
Trevitest-Bahrain

Case Study: Nuclear Electric

Kleppen moesten binnen korte tijd op nauwkeurige en betrouwbare wijze worden getest in het kader van het proces voorafgaand aan ingebruikname.

Discover More
weld-isolation-testing

Case Study: Shell Expro Gannet Platform

Toen Shell United Kingdom Exploration and Production (Expro) een nieuwe Induced Gas Floatation Unit (IGFU) op het Gannet-platform monteerde, waren ze van plan om de installatie af te ronden tijdens een productieonderbreking van 30 uur.

Discover More

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

Contact

  • Let op: Formulieren kunnen slechts 1 keer per web sessie worden ingediend.