16-6-2008 Vertragingen in aanleg van boorinstallatie voorkomen dankzij expertise op locatie

PERSBERICHT van FURMANITE Asia Pac

Vertragingen in bouw van boorplatform voorkomen met expertise op locatie

Toen de bouw van een nieuw boorplatform in een veld in Maleisië door onjuist gefabriceerde onderdelen vertraging dreigde op te lopen, werd een beroep gedaan op de expertise van Furmanite op het gebied van machinewerkzaamheden op locatie om het probleem ter plekke op te lossen, wat tot een aanzienlijke besparing van tijd en kosten zou leiden en logistieke problemen zou voorkomen.

Het probleem ontstond toen de draai- en mantelpoten voor het platform de onjuiste afmetingen bleken te hebben en niet in elkaar pasten. In plaats van de volledige constructie opnieuw te fabriceren (hetgeen veel tijd zou kosten), werd de hulp ingeschakeld van Furmanite, de specialist op het gebied van technische diensten en engineering die bekend staat om haar deskundigheid in machinewerkzaamheden op locatie.
De oplossing van Furmanite was om de boor van de wartelmantel en de buitenkant van de draaipoot op locatie machinaal te behandelen. Daartoe moest 6 mm van de boor worden verwijderd, 400 mm aan de binnenkant van elke uiteinde van de vier pijpleidingen (elk met een diameter van 1,4 meter, een lengte van 3,5 meter en een dikte van 75 mm).

Daartoe zou een gefabriceerde mof moeten worden geïnstalleerd en vastgelast, en zou de mof op formaat moeten worden gemaakt om ruimte te bieden voor de draaipoot.

Dit werk moest binnen korte tijd worden voltooid om de bouw van het platform niet te vertragen (hetgeen tot hoge boetes voor de bouwmaatschappij zou hebben geleid), en dat binnen kritieke toleranties van 3-4 mm.

Elke draaipoot moest binnen de bijbehorende mantel kunnen draaien, maar de geproduceerde onderdelen hadden verschillende afmetingen, dus elk van de vier paren had verschillende machineafmetingen nodig. Een andere uitdaging was het feit dat de boren van de wartelmantels niet helemaal rond waren, zodat het instellen van de kotterboor tijd kostte om de beste aansluiting te bereiken en de machinebehandeling tot een minimum te beperken.

Nadat de vereisten waren vastgesteld, ontwikkelde Furmanite Maleisië aangepaste machines om aan de eisen van het project te voldoen. Dit werk werd met een kotterboor van zes inch uitgevoerd, met speciale poten aan de buitenkant van elke wartelmantel om de lagerhuizen voor de kotterboor op hun plek te houden. Daarnaast werd een pijpsnijder van 60 inch aangepast om de pakkingschijven of moffen rond de buitenkant van de draaipoten met een laterale schuif te behandelen, zodat deze elk binnen de mantel zouden roteren.

“We waren in staat om het werk op locatie in veel minder tijd te voltooien dan nodig was geweest voor het opnieuw fabriceren van de gehele constructie. De klant was dolblij met de oplossing”, aldus Chris Lord, operations manager van Furmanite Maleisië.

“Er wordt vaak een beroep gedaan op onze diensten voor operationele onderhoudsprojecten, maar veel ervan, zoals machinewerkzaamheden op locatie, zijn even waardevol tijdens de constructiefase”, voegde hij toe. “Als onderdelen afzonderlijk ergens anders worden geproduceerd en op locatie worden samengebracht voor constructie, blijken ze vaak niet precies de juiste afmetingen, uitlijning of oppervlakafwerking te hebben voor een perfecte aansluiting. Met machinebehandeling op locatie kan dit probleem efficiënt en voordelig worden opgelost.”

Andere voorbeelden waarbij de expertise van Furmanite op het gebied van machinebehandeling op locatie van grote waarde bleek te zijn voor de bouw van nieuwe boorplatforms, waren onder andere het walsen van pomp- en compressorbases om verstoringen door laswerkzaamheden op het platformdek te verhelpen; het boren in superduplex-pijpleidingen voor aanvullende gelaste aansluitingen waar een aanpassing van het ontwerp aanvullende verbindingen gevergd zou hebben; en het in situ walsen van de bovenste laadrails voor boorbokken als deze na de installatie verdraaid bleken te zijn.

Furmanite is in staat om machineprojecten op locatie uit te voeren die reiken van het onderhoud van installaties tot grootschalige gebruiksklare pakketten voor nieuwe constructies. Toepassingen reiken van benodigdheden zoals ronde structuren met een diameter tot wel 30 meter tot vereisten zoals het boren van leidingen en het snijden van pijpleidingen, waarbij zelfs in de meest veeleisende omgevingen dezelfde toleranties worden bereikt als in de werkplaats. Flenzen afvlakken, walsen, boren, astappen draaien, pijpleidingen snijden, laspreparatie en klepzittingen slijpen en polijsten: alles wordt gedaan met draagbare hulpmiddelen voor uiteenlopende standaard- en speciale toepassingen.

Sarah Manwaring-White, Keep in Touch Ltd,
Tel: +44 (0)1451 844 488
Email: sarah_mw@keepintouch.co.uk

111130-Leak Sealing-Sub Sea Clamp

Lekdichting tijdens bedrijf

Onze technologie voor lekdichting en ongeëvenaarde
service op locatie helpen u om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren
door lekken tijdens bedrijf, op locatie en onder druk te dichten. Dit betekent dat u uw product kunt blijven produceren terwijl wij uw lekkageproblemen oplossen.

Discover More
Process Piping System Hot Tap

Hot Tapping

Bij Furmanite hebben we de grootste en meest gevarieerde voorraad apparatuur voor hot tapping
ter wereld. We hebben een bewezen track record in het ontwikkelen van unieke en op maat gesneden oplossingen voor hot tapping voor de ingewikkeldste scenario’s.

Discover More
111130-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

Onze diensten op het gebied van het afstoppen van leidingen helpen om ongewenste productieonderbrekingen te voorkomen en kritieke pijpleidingen
en leidingstelsels in bedrijf te houden tijdens aansluitingen, verplaatsingen, reparaties, vernieuwingen en routineonderhoud.

Discover More
111130-On-Site Machining

Machinewerkzaamheden op locatie

Onze mobiele machine-installaties bieden de voordelen van een volledig geoutilleerde werkplaats op locatie, waar onze klanten deze het meest nodig hebben. We realiseren altijd toleranties en afwerkingen die normaliter alleen in een werkplaats haalbaar zijn.

Discover More
111202-Self Leveling Machines

Self Leveling Machines

Self Leveling Machines van Furmanite levert nauwkeurige machinebewerking op locatie voor grote ronde en onregelmatige oppervlakken. Onze installaties voor cirkelvormige en lineaire machinebewerking zijn verplaatsbaar en gereed voor wereldwijd gebruik.

Discover More
111130-Composite Repair-Absailing

Composietreparaties

Ons aanbod van oplossingen voor composietreparaties is ontwikkeld om de blijvende structurele integriteit en belastbaarheid van uw activa te garanderen, zodat de levensduur ervan wordt verlengd en de gevolgen voor uw productiviteit tot een minimum worden beperkt.

Discover More
111202-Heat Treatment-3

Warmtebehandeling

Furmanite heeft een volledig scala aan warmtebehandelingen voor uiteenlopende temperaturen. We produceren, bezitten en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor warmtebehandelingen die op de markt verkrijgbaar is.

Discover More
111202-All Services-Steam

Alle diensten

We bieden een uitgebreide reeks
diensten op het gebied van onderhoud van installaties en pijpleidingen op locatie en tijdens bedrijf. Van standaardtoepassingen tot volledig op maat gesneden oplossingen: ons doel is om de bruikbare tijd van uw activa te maximaliseren.

Discover More
111201-Hot Tapping Machine

Hot Tapping

Furmanite produceert al meer dan 50 jaar installaties voor hot tapping (aanboren onder druk). Onze apparatuur voor hot tapping garandeert dat uw kritieke leidingsystemen ononderbroken kunnen worden gebruikt terwijl nieuwe verbindingsstukken en aftakkingen worden geïnstalleerd.

Discover More
111201-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

De installaties van Furmanite voor het afstoppen van leidingen helpen klanten al meer dan 50 jaar om kritieke leidingsystemen ononderbroken te kunnen blijven gebruiken tijdens reparaties, verplaatsingen, klep- of pompinstallaties en aanpassingen van pijpleidingen.

Discover More
111201-Pipeline Repair

Producten voor de reparatie van pijpleidingen

We bezitten uiteenlopende producten
voor de reparatie en integriteit van pijpleidingen om spoedeisende lekdichtingen bij hoge druk uit te voeren en de structurele integriteit en veiligheid van uw pijpleidingen te verbeteren.

Discover More
111201-Silk Machine

Draagbare hulpmiddelen voor machinebewerkingen

De verplaatsbare, lichte Silk-machineapparatuur van Furmanite biedt oplossingen met een hoge tolerantie voor uiteenlopende problemen. Onze Silk-machines staan bekend om hun beproefde techniek en helpen u om nauwkeurige machinewerkzaamheden op locatie te verrichten.

Discover More
111202-All Products-Valves

Klepproducten

Onze Wilson Snyder-kleppen voor procesbeheersing staan garant voor nauwkeurige en betrouwbare controle tegen een betaalbare prijs, zodat onze klanten binnen het budget voor bouwwerkzaamheden, operationele kosten en onderhoud kunnen blijven.

Discover More
111201-Health-and-Safety

Gezondheids- en veiligheidsproducten

We bieden uiteenlopende eigen producten voor veiligheid, milieubescherming en onderhoud die bestemd zijn om letsel te voorkomen en de veiligheid van pijpleidingen te verbeteren. Bij Furmanite gaat uw veiligheid altijd boven alles.

Discover More
111201-Smart Shim

Chockingpreventie

SmartShim™ van Furmanite is een bijzonder effectieve en geavanceerde oplossing voor conductoranalyse en chocking die garandeert dat uw offshore-productielocatie productief, effectief en winstgevend blijft.

Discover More
111201-Valve Products

Alle producten

Furmanite is al zeer lang een vertrouwde bron voor geavanceerde technische producten: meer dan
75 jaar. Van hot tapping tot afstopping van leidingen, wij hebben een breed productaanbod om aan uw behoeften aan reparatie en onderhoud van pijpleidingen te voldoen.

Discover More
hot-tapping

Sectoren

Furmanite is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van diensten op locatie voor klanten op het gebied van mijnbouw, petrochemie, offshoreplatforms, olie en gas, krachtopwekking, scheepvaart, pulp en papier en algemene technische werkzaamheden in de gehele wereld.

Discover More
Milling-head-(JL)

Case Study: BAE Systems Airbus

Om ervoor te zorgen dat de plateaus (onderdeel van de vleugel) niet vlak hoeven te worden gefreesd voor een precieze aansluiting en om het risico van vervorming te voorkomen bij het opnieuw monteren op het vliegtuig.

Discover More
Furmanite-SSRC-1-Flattened

Case Study: Esso Fawley Refinery

Het warmwaterreservoir van unit 1 van Esso werd voor herstelwerkzaamheden afgesloten. In het warmwaterreservoir van unit 2 was een lekkage van een oververhitterpijp ontstaan. De uitdaging was om herstelwerkzaamheden uit te voeren, het alternatief was om de belangrijkste verwerkingseenheden af te sluiten.

Discover More
hot-tapping

Case Study: Grote operator

De klant wilde een petrochemische fabriek aanpassen zonder deze te hoeven sluiten.

Discover More
line-plugging

Case Study: North Cormorant Platform

De oorspronkelijke opzet van het leidingnetwerk van het North Cormorant-platform van het project Otter over Eider was niet geschikt voor de toegenomen toevoer.

Discover More
Trevitest-Bahrain

Case Study: Nuclear Electric

Kleppen moesten binnen korte tijd op nauwkeurige en betrouwbare wijze worden getest in het kader van het proces voorafgaand aan ingebruikname.

Discover More
weld-isolation-testing

Case Study: Shell Expro Gannet Platform

Toen Shell United Kingdom Exploration and Production (Expro) een nieuwe Induced Gas Floatation Unit (IGFU) op het Gannet-platform monteerde, waren ze van plan om de installatie af te ronden tijdens een productieonderbreking van 30 uur.

Discover More

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

Contact

  • Let op: Formulieren kunnen slechts 1 keer per web sessie worden ingediend.