12-1-2009 – IJskoud in Saudi-Arabië

PERSBERICHT van FURMANITE INTERNATIONAL

7 november 2008

IJskoud in Saudi-Arabië

Koelingsoplossing voorkomt sluiting van Saudische kunstmestfabriek

Onlangs werd de sluiting van twee fabrieken van Sabic’s Saudi Arabian Fertilizer Company (SAFCO) voorkomen doordat de expertise op het gebied van pijpvriezen van Furmanite, de gespecialiseerde aanbieder van technische diensten en engineeringoplossingen, het mogelijk maakte om kleppen te vervangen terwijl de installaties in bedrijf bleven.

Er moest een defecte klasse 1500-schuifafsluiter van drie inch op de primaire voedingswaterkamer van de stoomketel bij de kunstmestfabriek worden vervangen. De defecte schuifafsluiter bevond zich op de omloopleiding van de regelklep van zes inch en veroorzaakte een ernstige verstoring van de voedingswatertoever naar de stoomketel, wat tot operationele problemen leidde. De defecte klep moest worden vervangen om een stabiele toevoer te garanderen en ervoor te zorgen dat de regelklep van zes inch soepel bleef functioneren.

Om de druk van de voedingswaterkamer te halen en deze leeg te laten lopen zodat de klep kon worden vervangen, zouden twee installaties volledig afgesloten moeten worden, met hoge kosten tot gevolg. In plaats daarvan werd Furmanite ingeschakeld om uitkomst te bieden met een oplossing waarmee de klep kon worden vervangen zonder de installaties af te hoeven sluiten.

Pijpvriezen werd gekozen als methode om de leiding te isoleren en vervanging van de klep mogelijk te maken met het oog op de beperkte toegang rond het leidingstelsel en om interventie in de leiding te voorkomen.

Furmanite paste haar expertise op het gebied van cryogene pijpbevriezing toe om het voedingswater van de stoomketel in de leiding van zes inch te bevriezen bij een bedrijfsdruk van 56 bar, waarbij vloeibaar stikstof werd afgekoeld tot een temperatuur van -196 °C in een speciaal ontworpen omhulsel voor pijpvriezen dat rond de pijp werd aangebracht. De inhoud van de leiding vormde zodoende een stevige plug in de leiding onder druk, zodat de toevoer tijdelijk werd onderbroken en een veilige en effectieve isolatiemethode werd geboden.

In dit geval werd dubbele bevriezing toegepast omdat de leiding direct bij de primaire waterkamer met een temperatuur van 120 °C een aftakking had. De eerste bevriezing fungeerde daarbij als koelbarrière om het effect van de thermische stroom tussen de waterkamer en de geïsoleerde aftakking te beperken.

Nadat de plug was gevormd, werden integriteitstests uitgevoerd om te controleren of de plug stevig was en goed bleef zitten. Toen dit bevestigd was, kreeg het onderhoudsteam toestemming om de klepflenzen te verbreken en de klep te vervangen. Vervolgens werd de normale werking van de leiding tijdens een streng gecontroleerd proces weer hersteld om ervoor te zorgen dat de plug probleemloos zou ontdooien, zodat de werking van de leiding niet zou worden verstoord.

Khairy Ahmed, regionaal manager voor het Midden-Oosten van Furmanite, zei daarover: “Het project kende verschillende uitdagingen. Een daarvan was de complexe configuratie van de pijpleidingen bij de locaties voor bevriezing, aangezien er voor pijpbevriezing een intacte pijpleiding zonder bochten of lasverbindingen vereist is. Bovendien moest in de zeer beperkte ruimte zorgvuldig rekening worden gehouden met de ventilatie. Deze en andere aspecten werden samen met Safco grondig onderzocht en bestudeerd in het kader van de veiligheidsanalyse die werd uitgevoerd voordat de klus van start ging. Het werk werd in overeenstemming met de normen voor hoge kwaliteit en veiligheid van Furmanite succesvol uitgevoerd door de hooggekwalificeerde technici van Furmanite, met volledige ondersteuning van de engineers.”

Nadat het project afgerond was, voerde Safco ook pijpinspecties uit bij de twee bevriezingspunten om de integriteit van de leiding te controleren. Alle mechanische eigenschappen van de pijpleiding bleken normaal te zijn.

Khairy Ahmed voegde daaraan toe: “Pijpvriezen is net als onze diensten op het gebied van hot tapping en afstopping van leidingen een uitermate efficiënte en kostengunstige manier om een tijdelijke isolatie te realiseren zonder de productie te hoeven onderbreken. Het is een van de vele diensten die wij aanbieden om operators te helpen om hun activa in bedrijf en winstgevend te houden.”

Neem voor meer persinformatie contact op met:
Sarah Manwaring-White
Keep in Touch Ltd
Tel: +44 (0)1451 844 488
Email: sarah_mw@keepintouch.co.uk

111130-Leak Sealing-Sub Sea Clamp

Lekdichting tijdens bedrijf

Onze technologie voor lekdichting en ongeëvenaarde
service op locatie helpen u om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren
door lekken tijdens bedrijf, op locatie en onder druk te dichten. Dit betekent dat u uw product kunt blijven produceren terwijl wij uw lekkageproblemen oplossen.

Discover More
Process Piping System Hot Tap

Hot Tapping

Bij Furmanite hebben we de grootste en meest gevarieerde voorraad apparatuur voor hot tapping
ter wereld. We hebben een bewezen track record in het ontwikkelen van unieke en op maat gesneden oplossingen voor hot tapping voor de ingewikkeldste scenario’s.

Discover More
111130-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

Onze diensten op het gebied van het afstoppen van leidingen helpen om ongewenste productieonderbrekingen te voorkomen en kritieke pijpleidingen
en leidingstelsels in bedrijf te houden tijdens aansluitingen, verplaatsingen, reparaties, vernieuwingen en routineonderhoud.

Discover More
111130-On-Site Machining

Machinewerkzaamheden op locatie

Onze mobiele machine-installaties bieden de voordelen van een volledig geoutilleerde werkplaats op locatie, waar onze klanten deze het meest nodig hebben. We realiseren altijd toleranties en afwerkingen die normaliter alleen in een werkplaats haalbaar zijn.

Discover More
111202-Self Leveling Machines

Self Leveling Machines

Self Leveling Machines van Furmanite levert nauwkeurige machinebewerking op locatie voor grote ronde en onregelmatige oppervlakken. Onze installaties voor cirkelvormige en lineaire machinebewerking zijn verplaatsbaar en gereed voor wereldwijd gebruik.

Discover More
111130-Composite Repair-Absailing

Composietreparaties

Ons aanbod van oplossingen voor composietreparaties is ontwikkeld om de blijvende structurele integriteit en belastbaarheid van uw activa te garanderen, zodat de levensduur ervan wordt verlengd en de gevolgen voor uw productiviteit tot een minimum worden beperkt.

Discover More
111202-Heat Treatment-3

Warmtebehandeling

Furmanite heeft een volledig scala aan warmtebehandelingen voor uiteenlopende temperaturen. We produceren, bezitten en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor warmtebehandelingen die op de markt verkrijgbaar is.

Discover More
111202-All Services-Steam

Alle diensten

We bieden een uitgebreide reeks
diensten op het gebied van onderhoud van installaties en pijpleidingen op locatie en tijdens bedrijf. Van standaardtoepassingen tot volledig op maat gesneden oplossingen: ons doel is om de bruikbare tijd van uw activa te maximaliseren.

Discover More
111201-Hot Tapping Machine

Hot Tapping

Furmanite produceert al meer dan 50 jaar installaties voor hot tapping (aanboren onder druk). Onze apparatuur voor hot tapping garandeert dat uw kritieke leidingsystemen ononderbroken kunnen worden gebruikt terwijl nieuwe verbindingsstukken en aftakkingen worden geïnstalleerd.

Discover More
111201-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

De installaties van Furmanite voor het afstoppen van leidingen helpen klanten al meer dan 50 jaar om kritieke leidingsystemen ononderbroken te kunnen blijven gebruiken tijdens reparaties, verplaatsingen, klep- of pompinstallaties en aanpassingen van pijpleidingen.

Discover More
111201-Pipeline Repair

Producten voor de reparatie van pijpleidingen

We bezitten uiteenlopende producten
voor de reparatie en integriteit van pijpleidingen om spoedeisende lekdichtingen bij hoge druk uit te voeren en de structurele integriteit en veiligheid van uw pijpleidingen te verbeteren.

Discover More
111201-Silk Machine

Draagbare hulpmiddelen voor machinebewerkingen

De verplaatsbare, lichte Silk-machineapparatuur van Furmanite biedt oplossingen met een hoge tolerantie voor uiteenlopende problemen. Onze Silk-machines staan bekend om hun beproefde techniek en helpen u om nauwkeurige machinewerkzaamheden op locatie te verrichten.

Discover More
111202-All Products-Valves

Klepproducten

Onze Wilson Snyder-kleppen voor procesbeheersing staan garant voor nauwkeurige en betrouwbare controle tegen een betaalbare prijs, zodat onze klanten binnen het budget voor bouwwerkzaamheden, operationele kosten en onderhoud kunnen blijven.

Discover More
111201-Health-and-Safety

Gezondheids- en veiligheidsproducten

We bieden uiteenlopende eigen producten voor veiligheid, milieubescherming en onderhoud die bestemd zijn om letsel te voorkomen en de veiligheid van pijpleidingen te verbeteren. Bij Furmanite gaat uw veiligheid altijd boven alles.

Discover More
111201-Smart Shim

Chockingpreventie

SmartShim™ van Furmanite is een bijzonder effectieve en geavanceerde oplossing voor conductoranalyse en chocking die garandeert dat uw offshore-productielocatie productief, effectief en winstgevend blijft.

Discover More
111201-Valve Products

Alle producten

Furmanite is al zeer lang een vertrouwde bron voor geavanceerde technische producten: meer dan
75 jaar. Van hot tapping tot afstopping van leidingen, wij hebben een breed productaanbod om aan uw behoeften aan reparatie en onderhoud van pijpleidingen te voldoen.

Discover More
hot-tapping

Sectoren

Furmanite is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van diensten op locatie voor klanten op het gebied van mijnbouw, petrochemie, offshoreplatforms, olie en gas, krachtopwekking, scheepvaart, pulp en papier en algemene technische werkzaamheden in de gehele wereld.

Discover More
Milling-head-(JL)

Case Study: BAE Systems Airbus

Om ervoor te zorgen dat de plateaus (onderdeel van de vleugel) niet vlak hoeven te worden gefreesd voor een precieze aansluiting en om het risico van vervorming te voorkomen bij het opnieuw monteren op het vliegtuig.

Discover More
Furmanite-SSRC-1-Flattened

Case Study: Esso Fawley Refinery

Het warmwaterreservoir van unit 1 van Esso werd voor herstelwerkzaamheden afgesloten. In het warmwaterreservoir van unit 2 was een lekkage van een oververhitterpijp ontstaan. De uitdaging was om herstelwerkzaamheden uit te voeren, het alternatief was om de belangrijkste verwerkingseenheden af te sluiten.

Discover More
hot-tapping

Case Study: Grote operator

De klant wilde een petrochemische fabriek aanpassen zonder deze te hoeven sluiten.

Discover More
line-plugging

Case Study: North Cormorant Platform

De oorspronkelijke opzet van het leidingnetwerk van het North Cormorant-platform van het project Otter over Eider was niet geschikt voor de toegenomen toevoer.

Discover More
Trevitest-Bahrain

Case Study: Nuclear Electric

Kleppen moesten binnen korte tijd op nauwkeurige en betrouwbare wijze worden getest in het kader van het proces voorafgaand aan ingebruikname.

Discover More
weld-isolation-testing

Case Study: Shell Expro Gannet Platform

Toen Shell United Kingdom Exploration and Production (Expro) een nieuwe Induced Gas Floatation Unit (IGFU) op het Gannet-platform monteerde, waren ze van plan om de installatie af te ronden tijdens een productieonderbreking van 30 uur.

Discover More

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

Contact

  • Let op: Formulieren kunnen slechts 1 keer per web sessie worden ingediend.