Case Study: FurmaSeal


Casestudy: FurmaSeal

Nieuwe technologie voor kritieke voorzieningen voor offshore-leidingreparaties

Overgenomen uit OGN – 18 oktober 2004

Met de FurmaSeal™-reparatieklemmen van Furmanite kunnen reparaties voor lekdichting van pijpleidingen, vloeileidingen en stijgleidingen snel en kostenefficiënt tijdens bedrijf worden uitgevoerd, zonder kostbare productieonderbreking. Dankzij een nieuwe ontwikkeling in deze technologie kunnen afsluitklemmen voor lekdichting nu worden afgestemd op verschillende diameters van leidingen, hetgeen voordelen biedt op meerdere gebieden.

Oorspronkelijk werden afsluitklemmen voor lekdichting besteld en geleverd voor een specifieke toepassing wanneer dat nodig was, maar dankzij de meest recente vooruitgang in de technologie is het nu mogelijk om kostbare tijd en geld te besparen door een of meerdere klemmen als noodvoorziening achter de hand te houden voor pijpleidingbeschadigingen of incidenten; ze kunnen naar behoefte op uiteenlopende materialen worden gemonteerd.

Terwijl door de specifieke diameters van pijpleidingen een klem voor een bepaalde pijpleiding niet altijd voor effectieve afsluiting van een andere pijpleiding kon zorgen, zijn de meest recente zelfdichtende klemmen van Furmanite zodanig ontworpen dat ze voor uiteenlopende nominale buitendiameters en onrondheid geschikt zijn die eerder problematisch waren, en zorgen ze nog altijd voor een stevige, betrouwbare lekdichting bij hoge druk. Deze innovatieve, multifunctionele (‘cross-asset’) klemmen voor lekdichting zijn al met succes ingevoerd in de Noordzee en er bestaat inmiddels ook belangstelling voor vanuit de hele wereld, waaronder de Kaspische Zee, het Verre Oosten en de Golf van Mexico.

Reparatie tijdens bedrijf voorkomt productieonderbrekingen
De schaalbare, multifunctionele klemmen op maat zijn gebaseerd op het FurmaSeal-concept – speciaal ontworpen voor snelle en kostenefficiënte lekdichting onder druk tijdens bedrijf, zonder productieonderbreking – en maken gebruik van een serie uitwisselbare inzetdelen en afdichtingen, zodat ze op variaties van meer dan 30 mm in de buitendiameter van pijpleidingen kunnen worden afgestemd.

Adam Ibrahim, algemeen manager van Furmanite in Maleisië, legt uit dat een exacte aansluiting essentieel is om extrusie te voorkomen en de dichting in stand te houden. “Als de klem te groot is, heeft de opening tussen de leiding en de klem tot gevolg dat de afdichting simpelweg door de druk naar buiten wordt geduwd”, vertelde hij.

De klemmen zijn gebaseerd op het principe van een spanhulsverbinding die op alle delen van een pijpleiding kan worden aangebracht voor reparatie of versteviging terwijl het proces doorgaat. Er is geen injectie van afdichtmassa vereist. In plaats daarvan worden rubberen afdichtingen van flouro-elastomeer gebruikt, die worden samengeperst en aangebracht met bouten aan elk uiteinde van de klem en tussen beide klemhelften, wat een effectieve, mechanische afdichting oplevert.

Eén klem voor verschillende diameters
Voor de multifunctionele klem zijn de inzetdelen van essentieel belang. “Als deze klemmen worden aangebracht, kan één klem voor de vereiste variaties in grootte worden gebruikt”, vervolgt Ibrahim. “Op deze manier is het mogelijk om op economische wijze reserveklemmen voor kritieke leidingen achter de hand te houden, zodat een reparatie meteen kan worden uitgevoerd als dat nodig is.”

De afdichtingen langs de randen worden in axiale richting aangebracht en worden met een afzonderlijke flens of een drukafdichting op elk uiteinde van de klem geactiveerd, zodat radiale uitzetting en compressie tegen het oppervlak van de pijpleiding mogelijk is. De inzetdelen of segmenten creëren een anti-extrusiesysteem om te voorkomen dat de afdichtingen door de druk uit de klem worden geperst. Er worden conussen mee aangebracht om de annulus tussen de buitenzijde van de pijpleiding en de binnenzijde van de klem te overbruggen. Als ze naar binnen schuiven, kunnen ze zich aanpassen aan de verschillende diameters van de pijpleidingen. De bijna tangentiale bouten worden aangespannen of vastgedraaid om de afdichting aan te brengen en zorgen ervoor dat verbuiging en vervorming nagenoeg worden voorkomen om te garanderen dat de afdichting blijft zitten. Voor onderzees gebruik beschikken de klemmen over onderdelen zoals hydraulische scharnieren, zodat duikers ze gemakkelijker kunnen hanteren.

Het is belangrijk dat er twee dichtingssets worden gebruikt. Op deze manier kan de juiste installatie worden gecontroleerd voordat de pijpleiding weer onder druk wordt gezet, aangezien de ruimte tussen beide afdichtingen onder druk wordt gezet zonder dat de pijpleiding zelf extra hoeft te worden belast of onder druk gezet.

Dankzij de dubbele afdichting is het mogelijk om de integriteit van de afdichting periodiek opnieuw te testen tijdens de levensduur van 25 jaar waarvoor de afsluitklemmen zijn ontworpen. Er zijn functies in verwerkt zoals oploselektroden om gedurende deze termijn kathodische bescherming te bieden.

Een andere waardevolle eigenschap is dat de klemmen weliswaar voor permanent herstel zijn ontworpen, maar na een tijdelijke operatie ook weer opnieuw kunnen worden gebruikt; daarvoor hoeven alleen maar nieuwe afdichtingen te worden aangebracht.

Er is veel geïnvesteerd in het ontwerp en de tests van de multifunctionele klemmen. Furmanite heeft door een Finite Element Analysis (FEA) en met gietstalen behuizingen het gebruik van de materialen geoptimaliseerd en het totale gewicht geminimaliseerd, terwijl de vereiste rompdikte en bevestiging voor hoge druk behouden blijven. De afdichting is gebaseerd op een innovatief ontwerp om de kosten en vereiste materialen te beperken bij gebruik onder de zeespiegel en in de diepzee.

Bovendien is FEA-software gebruikt om het ontwerp te controleren in overeenstemming met API 6H-voorwaarden en is de controle bevestigd door onafhankelijke derde partijen.

BP de eerste

De eerste van deze multifunctionele klemmen werden ontworpen en geproduceerd voor gebruik in de Noordzee door BP, en er zijn nu klemmen van 8, 14, 16 en 24 inch verkrijgbaar voor gebruik onder hoge druk. Zo wordt de klem van 24 inch gebruikt voor meer dan twaalf pijpleidingen met verschillende toleranties en diameters, waarmee gas, gascondensaat en ruwe en zoete olie worden getransporteerd.

Er werd met succes voldaan aan de hoge eisen aan de structurele prestaties van de klemmen die door het hoogwaardige ontwerp en de testdruk vereist waren. Er werd een testdruk van wel 408 bar bereikt, 1,5 keer de ontwerpdruk.

Tot op heden zijn er multifunctionele klemmen ontworpen met grootten van acht tot 36 inch, onderworpen aan een testdruk van meer dan 400 bar tot 180 bar, hoewel zowel grotere als kleinere grootten kunnen worden geleverd om aan alle vereisten te voldoen.

Voorheen was het onpraktisch om zelfdichtende reparatieklemmen voor noodgevallen voor de verschillende toepassingen van een operator achter de hand te houden, maar met de multifunctionele klemmen is dat nu wel mogelijk. Furmanite wijst erop dat zulke noodvoorzieningen voor onmiddellijk gebruik om productieonderbrekingen te voorkomen tot grote besparingen kunnen leiden, zelfs bij kritieke leidingen, zodat deze klemmen van onschatbare waarde zijn in de strijd om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren.


111130-Leak Sealing-Sub Sea Clamp

Lekdichting tijdens bedrijf

Onze technologie voor lekdichting en ongeëvenaarde
service op locatie helpen u om de bruikbare tijd van activa te maximaliseren
door lekken tijdens bedrijf, op locatie en onder druk te dichten. Dit betekent dat u uw product kunt blijven produceren terwijl wij uw lekkageproblemen oplossen.

Discover More
Process Piping System Hot Tap

Hot Tapping

Bij Furmanite hebben we de grootste en meest gevarieerde voorraad apparatuur voor hot tapping
ter wereld. We hebben een bewezen track record in het ontwikkelen van unieke en op maat gesneden oplossingen voor hot tapping voor de ingewikkeldste scenario’s.

Discover More
111130-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

Onze diensten op het gebied van het afstoppen van leidingen helpen om ongewenste productieonderbrekingen te voorkomen en kritieke pijpleidingen
en leidingstelsels in bedrijf te houden tijdens aansluitingen, verplaatsingen, reparaties, vernieuwingen en routineonderhoud.

Discover More
111130-On-Site Machining

Machinewerkzaamheden op locatie

Onze mobiele machine-installaties bieden de voordelen van een volledig geoutilleerde werkplaats op locatie, waar onze klanten deze het meest nodig hebben. We realiseren altijd toleranties en afwerkingen die normaliter alleen in een werkplaats haalbaar zijn.

Discover More
111202-Self Leveling Machines

Self Leveling Machines

Self Leveling Machines van Furmanite levert nauwkeurige machinebewerking op locatie voor grote ronde en onregelmatige oppervlakken. Onze installaties voor cirkelvormige en lineaire machinebewerking zijn verplaatsbaar en gereed voor wereldwijd gebruik.

Discover More
111130-Composite Repair-Absailing

Composietreparaties

Ons aanbod van oplossingen voor composietreparaties is ontwikkeld om de blijvende structurele integriteit en belastbaarheid van uw activa te garanderen, zodat de levensduur ervan wordt verlengd en de gevolgen voor uw productiviteit tot een minimum worden beperkt.

Discover More
111202-Heat Treatment-3

Warmtebehandeling

Furmanite heeft een volledig scala aan warmtebehandelingen voor uiteenlopende temperaturen. We produceren, bezitten en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor warmtebehandelingen die op de markt verkrijgbaar is.

Discover More
111202-All Services-Steam

Alle diensten

We bieden een uitgebreide reeks
diensten op het gebied van onderhoud van installaties en pijpleidingen op locatie en tijdens bedrijf. Van standaardtoepassingen tot volledig op maat gesneden oplossingen: ons doel is om de bruikbare tijd van uw activa te maximaliseren.

Discover More
111201-Hot Tapping Machine

Hot Tapping

Furmanite produceert al meer dan 50 jaar installaties voor hot tapping (aanboren onder druk). Onze apparatuur voor hot tapping garandeert dat uw kritieke leidingsystemen ononderbroken kunnen worden gebruikt terwijl nieuwe verbindingsstukken en aftakkingen worden geïnstalleerd.

Discover More
111201-Line Stopping

Leidingen afstoppen en afdichten

De installaties van Furmanite voor het afstoppen van leidingen helpen klanten al meer dan 50 jaar om kritieke leidingsystemen ononderbroken te kunnen blijven gebruiken tijdens reparaties, verplaatsingen, klep- of pompinstallaties en aanpassingen van pijpleidingen.

Discover More
111201-Pipeline Repair

Producten voor de reparatie van pijpleidingen

We bezitten uiteenlopende producten
voor de reparatie en integriteit van pijpleidingen om spoedeisende lekdichtingen bij hoge druk uit te voeren en de structurele integriteit en veiligheid van uw pijpleidingen te verbeteren.

Discover More
111201-Silk Machine

Draagbare hulpmiddelen voor machinebewerkingen

De verplaatsbare, lichte Silk-machineapparatuur van Furmanite biedt oplossingen met een hoge tolerantie voor uiteenlopende problemen. Onze Silk-machines staan bekend om hun beproefde techniek en helpen u om nauwkeurige machinewerkzaamheden op locatie te verrichten.

Discover More
111202-All Products-Valves

Klepproducten

Onze Wilson Snyder-kleppen voor procesbeheersing staan garant voor nauwkeurige en betrouwbare controle tegen een betaalbare prijs, zodat onze klanten binnen het budget voor bouwwerkzaamheden, operationele kosten en onderhoud kunnen blijven.

Discover More
111201-Health-and-Safety

Gezondheids- en veiligheidsproducten

We bieden uiteenlopende eigen producten voor veiligheid, milieubescherming en onderhoud die bestemd zijn om letsel te voorkomen en de veiligheid van pijpleidingen te verbeteren. Bij Furmanite gaat uw veiligheid altijd boven alles.

Discover More
111201-Smart Shim

Chockingpreventie

SmartShim™ van Furmanite is een bijzonder effectieve en geavanceerde oplossing voor conductoranalyse en chocking die garandeert dat uw offshore-productielocatie productief, effectief en winstgevend blijft.

Discover More
111201-Valve Products

Alle producten

Furmanite is al zeer lang een vertrouwde bron voor geavanceerde technische producten: meer dan
75 jaar. Van hot tapping tot afstopping van leidingen, wij hebben een breed productaanbod om aan uw behoeften aan reparatie en onderhoud van pijpleidingen te voldoen.

Discover More
hot-tapping

Sectoren

Furmanite is een wereldwijde, toonaangevende leverancier van diensten op locatie voor klanten op het gebied van mijnbouw, petrochemie, offshoreplatforms, olie en gas, krachtopwekking, scheepvaart, pulp en papier en algemene technische werkzaamheden in de gehele wereld.

Discover More
Milling-head-(JL)

Case Study: BAE Systems Airbus

Om ervoor te zorgen dat de plateaus (onderdeel van de vleugel) niet vlak hoeven te worden gefreesd voor een precieze aansluiting en om het risico van vervorming te voorkomen bij het opnieuw monteren op het vliegtuig.

Discover More
Furmanite-SSRC-1-Flattened

Case Study: Esso Fawley Refinery

Het warmwaterreservoir van unit 1 van Esso werd voor herstelwerkzaamheden afgesloten. In het warmwaterreservoir van unit 2 was een lekkage van een oververhitterpijp ontstaan. De uitdaging was om herstelwerkzaamheden uit te voeren, het alternatief was om de belangrijkste verwerkingseenheden af te sluiten.

Discover More
hot-tapping

Case Study: Grote operator

De klant wilde een petrochemische fabriek aanpassen zonder deze te hoeven sluiten.

Discover More
line-plugging

Case Study: North Cormorant Platform

De oorspronkelijke opzet van het leidingnetwerk van het North Cormorant-platform van het project Otter over Eider was niet geschikt voor de toegenomen toevoer.

Discover More
Trevitest-Bahrain

Case Study: Nuclear Electric

Kleppen moesten binnen korte tijd op nauwkeurige en betrouwbare wijze worden getest in het kader van het proces voorafgaand aan ingebruikname.

Discover More
weld-isolation-testing

Case Study: Shell Expro Gannet Platform

Toen Shell United Kingdom Exploration and Production (Expro) een nieuwe Induced Gas Floatation Unit (IGFU) op het Gannet-platform monteerde, waren ze van plan om de installatie af te ronden tijdens een productieonderbreking van 30 uur.

Discover More

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

teaminc.com |

PROVIDING INTEGRATED SPECIALIZED SERVICE SOLUTIONS THAT MINIMIZE COSTLY DOWNTIME AND MAXIMIZE EQUIPMENT PERFORMANCE.

Team can respond to any need 24/7/365.

FIND YOUR LOCATION
wherever you are in the world.

from
Inspection Solutions

Inspection Solutions

Validate the integrity of your materials, parts and components with our advanced testing methods and techniques.

Maintenance & Repair Solutions

Maintenance & Repair Solutions

Eliminate the need for costly shutdowns with specialized on line and on-site maintenance and repair services.

Heat Treating Solutions

Heat Treating Solutions

Ensure pinpoint precision and thermal processes accurately with our heat transfer analysis and heat-treating services.

Asset Integrity Management Solutions

Asset Integrity Management Solutions

Improve operational planning with our technology-enabled, advanced inspection and engineering assessment services and products.

Team Industrial Services

Safety

We are committed to safety excellence and strive daily for zero injuries and incidents.

Careers & Training

Our technicians log more than 20,000 hours in training combined every year.

Projects

Specialized repair of primary structural concrete columns provides safe...

Specialized repair of concrete primary structural beams and roof panels...

Investors

22.54

USD

0.14(0.63%)

as of 2018-10-09 16:02:01


Delayed at least 20 minutes.

Investor News

Investor Events

Jul 27, 2018 | 9:33 PM EDT

Quick Links

Search Job Postings + Find an Event + Customer Surveys + Employee Training

Contact

  • Let op: Formulieren kunnen slechts 1 keer per web sessie worden ingediend.